Spis treści:
Jak zrobić róże z kremu do ciasta
Krem z olejkiem różanym
Składniki:
250 g masła
kilka łyżek skondensowanego mleka
Jak zrobić maślany krem:
Zmiel masło i ubij, aż będzie gładkie. Następnie dodaj mleko skondensowane, aż masło zgęstnieje. Krem różany jest już prawie gotowy, pozostaje wysłać go do lodówki na około 1 godzinę.
Jak zrobić róże:
Teraz musisz wykonać formularze, na które możesz nałożyć krem. Do foremek używaj suchych ciastek. Należy go rozgnieść i wymieszać z niewielką ilością skondensowanego mleka.
Będziesz mieć ciasto, z którego wcale nie jest trudno zbudować małe szyszki. Gotowy krem maślany przełożyć do specjalnej torebki i delikatnie wycisnąć na stożki ruchem okrężnym, zaczynając od środka.
Powinieneś mieć płatki róż, które możesz od razu umieścić na torcie. Ta opcja jest uważana za najbardziej prostą i popularną. Róże są piękne i bardzo popularne wśród dzieci.
Najsmaczniejsze ciasto można zrobić szybko! Ucz się od znanego cukiernika Olega Ilyina.
Obejrzyj wideo!
Krem proteinowy Custard dla róż
Jak zrobić krem proteinowy:
Wlej cukier do małego pojemnika, napełnij wodą i podpal. Syrop cukrowy należy zagotować i ugotować na małym ogniu.
Aby dowiedzieć się, czy mikstura jest gotowa, czy nie, weź łyżeczkę tego syropu i schłodź ją w szklance zimnej wody. Gdy grudka ostygnie, spróbuj zwinąć ją w kulkę.
Jeśli kulka nie rozprzestrzenia się po spłaszczeniu, mieszanina jest już gotowa. Następnie należy obrać jajka ze skorupy, oddzielić białka i przesłać je do lodówki, po ostudzeniu ubić do uzyskania gęstej piany.
Przygotowany syrop w strumieniu dodaj do białek i dokładnie ubij. Powinieneś mieć jednorodną białą masę. Po ostygnięciu kremu można go stosować zgodnie z zaleceniami.
Jak zrobić kolorowe róże:
Aby ciasto wyglądało ciekawiej, udekoruj je kolorowymi różami. Aby to zrobić, wypełnij jedną część stożka białą śmietaną, a drugą różową.
W ten sposób wyciskając krem, otrzymujesz dwukolorową różę. Możesz zrobić dwie torebki, w jednej można umieścić biały krem, w drugim krem w dowolnym kolorze.
Nie bój się eksperymentować. Spróbuj pomalować kremem nie tylko różę, ale także rumianek. Aby to zrobić, użyj dyszy z końcem przeciętym po przekątnej.
Różyczki do ciasta można również wykonać z mastyksu.
Mastyks do róż:
Składniki:
150 g cukru pudru
150 g mleka w proszku
100 g skondensowanego mleka
kolory żywności w różnych kolorach
Jak przygotować mastyk:
Do cukru pudru dodać mleko w proszku i barwnik spożywczy. Nie przestając ingerować w powstałą masę, powoli dodawaj do niej skondensowane mleko, aż zobaczysz, że ciasto wystarczająco zgęstnieje.
Trochę wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Jak zrobić róże z mastyksu:
Z powstałego ciasta możesz wyrzeźbić dowolne figury, w tym róże. Aby to zrobić, zrób podstawę róży – mały patyczek z mastyksu, na którym należy przymocować płatki.
Płatki róż można rzeźbić w taki sam sposób, jak przy rzeźbieniu ze zwykłego ciasta. Rozwałkuj naleśniki i uformuj je według uznania.
Gotowe płatki należy przymocować wystarczająco mocno do podstawy, aby kwiat dobrze się trzymał. Ta metoda jest bardziej odpowiednia dla tych, którzy mają umiejętność modelowania z plasteliny.
Aby proces był szybszy i ciekawszy, możesz zadzwonić po pomoc do swoich dzieci. Ciasto udekorowane pięknymi i apetycznymi kwiatami zawsze cieszy oko. Szczególnie raduje dzieci. Nie przegap okazji, aby zaskoczyć rodzinę i przyjaciół, opanuj sztukę tworzenia róż na ciasto.