5 przepisów na ciasta bez pieczenia, które nie wymagają umiejętności i siły

Spis treści:

folią spożywczą

5 przepisów na ciasta bez pieczenia, które nie wymagają umiejętności i siły

Jednym z najłatwiejszych do przygotowania deserów jest ciasto bez pieczenia. Nawet początkujący, który nie zna zawiłości kulinarnych umiejętności poradzi sobie ze stworzeniem słodkiej słodyczy. Proces gotowania nie zajmuje dużo czasu i wysiłku. Gospodyni nie musi nawet włączać piekarnika i stać przy nim.

Z ciastek i twarogu

Aby zrobić szybkie ciasto z kremem twarogowym, musisz wziąć następujący zestaw produktów:

  • ciasteczka biszkoptowe – 300 g;
  • śmietanka (zawartość tłuszczu nie mniej niż 33%) – 200 g;
  • twarożek – 200 g;
  • cukier puder – 3 łyżki;
  • mleko – 200 ml;
  • tabliczka czekolady – 1 szt. (100 gramów).

Tworzenie deseru bez pieczenia odbywa się etapami:

  1. Śmietankę przygotowuje się z twarogu, cukru pudru i śmietany. Najpierw zmiel twaróg przez sito, aż do uzyskania jednorodnej masy.
  2. Śmietanę i cukier ubij oddzielnie za pomocą miksera lub trzepaczki.
  3. Powstałą piankową masę starannie łączy się z tartym twarogiem. Unikaj gwałtownych ruchów, aby krem ​​nie stracił przewiewnej i delikatnej konsystencji.
  4. Wyłóż spód formy do ciasta folią spożywczą. Zaczynają składać cukiernię, kładąc na stole kubek mleka, ciastka i gotową śmietanę twarogową.
  5. Każde ciastko jest najpierw zanurzane w pojemniku z mlekiem, a następnie układane na dnie formy. Utwórz warstwę.
  6. Obficie przykryj masą twarogową. Manipulacja plikami cookie jest powtarzana ponownie.
  7. Uformuj ciasto z naprzemiennie warstwami ciastek i twarogu, aż skończą się składniki.
  8. Przykryj powstały produkt cukierniczy folią spożywczą. Prześlij do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. W tym czasie ciasteczka należy dokładnie namoczyć w śmietanie. Wskazane jest pozostawienie deseru na noc w lodówce.
  9. Ciasto ostrożnie wyjmuje się z formy. Usuń folię.
  10. Zacznij dekorować. Aby to zrobić, przetrzyj tabliczkę czekolady, posyp powierzchnię przysmaku powstałymi wiórami.

folią spożywczą

Mleko skondensowane i banany

Aby ugotować ciasto waflowe, musisz zaopatrzyć się w:

  • wafle – 7 szt.;
  • banany – 2 szt.;
  • gotowane mleko skondensowane – 1 puszka;
  • masło – 100 g;
  • białka jaj – 2 szt.;
  • cukier granulowany – 120 g;
  • szczypta soli.

Aby przygotować pyszny deser, musisz wykonać następujące kroki:

  1. Krem zrobiony jest z banana, masła, mleka skondensowanego. Konieczne jest usunięcie skórki z owocu, zacieranie widelcem do uzyskania jednorodnej masy. Możesz użyć blendera.
  2. W osobnej misce ubij zmiękczone masło, stopniowo wprowadzając do masy mleko skondensowane. Powstały delikatny krem ​​maślany połącz z puree bananowym.
  3. Zacznij składać ciasto. Ciasta waflowe układa się jeden na drugim, obficie posmarowane kremem maślanym.
  4. Powierzchnia ciasta pokryta jest resztkami kremu. Powlekają nim również boki.
  5. Zaczynają przygotowywać bezy do dekoracji deseru. Białka ubić mikserem w piankę, po dodaniu do nich szczypty soli.
  6. Stopniowo dodawaj granulowany cukier do spienionej masy, kontynuując ubijanie. Rezultatem powinny być ukształtowane szczyty.
  7. Na blasze pokrytej pergaminem sadzi się bezy – miniaturowe bezy. Dla wygody możesz użyć strzykawki do ciasta.
  8. Gotuj bezy w piekarniku przez 15 minut (temperatura +100 ⁰С). Następnie ogień zostaje zredukowany do + 60 ⁰С, a bezy są suszone do całkowitego ugotowania.
  9. Zacznij dekorować ciasto. Na powierzchni układane są pokrojone kółka bananowe i gotowe bezy. Wyślij smakołyk do lodówki na 2-3 godziny.

Pyszne domowe jedzenie

Piernik, banan i śmietana

Aby zrobić szybkie ciasto piernikowe, musisz wziąć:

  • piernik – 700 g;
  • śmietana – 500 g;
  • cukier granulowany – 200 g;
  • banan – 3 szt.

Złożenie konfekcji nie jest trudne. Będziesz musiał wykonać sekwencję czynności:

  1. Każdy piernik przecina się na pół (wzdłuż). Banany kroimy w plasterki.
  2. Zrób śmietanę, ubijając mikserem śmietanę z granulowanym cukrem.
  3. Forma do ciasta jest wyłożona folią spożywczą. Układaj warstwami krążki piernika i banana, obficie pokrywając je kremem.
  4. Wyrób trafia do lodówki na kilka godzin, po przykryciu folią spożywczą. Wskazane jest, aby ciasto było zimne przez całą noc, aby było lepiej nasycone kremem.
  5. Deser przekłada się do naczynia i dekoruje okruchami orzechów lub kawałkami czekolady.

Pyszne domowe jedzenie

Z pianek i owoców

Oryginalny i pyszny deser – ciasto ptasie mleczko z owocami. Aby go przygotować, musisz wziąć następujący zestaw produktów:

  • prawoślaz jabłkowy – 350 g;
  • ciastka o smaku pieczonego mleka – 500 g;
  • banany – 3 szt.;
  • pomarańcze – 2 szt.;
  • mleko – 250 ml;
  • krem – 300 ml;
  • cukier granulowany – 120 g.

Ciasto przygotowuje się zgodnie z instrukcjami krok po kroku:

  1. Przygotuj krem. Ubij schłodzoną śmietanę i cukier do uzyskania gęstej, przewiewnej masy.
  2. Banany są obrane i pokrojone w plasterki. Pomarańcze są sortowane w plasterki.
  3. Prawoślazu kroi się wzdłuż na 2 części.
  4. Zacznij składać ciasto. Każde ciasteczko zanurza się w mleku i tworzy warstwę. Przykryj kremem.
  5. Zrób warstwę połówek prawoślazu. Ponownie przykryj kremem.
  6. Rozłóż warstwę kawałków owoców. Przykryj je śmietaną i przykryj warstwą ciasteczek zamoczonych w mleku.
  7. Naprzemienne warstwy herbatników – pianki – owoce, obficie przykrywając każdą bitą śmietaną, aż skończy się jedzenie.
  8. Wyślij gotowe ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj przysmak, posypując go okruchami ciasteczek.

Z twarogu i żelatyny

Pyszne domowe jedzenie

Aby przygotować deser bez pieczenia z twarogu i żelatyny, weź następujące składniki:

  • twarożek – 500 g;
  • śmietana – 300 g;
  • żelatyna – 30 g;
  • woda – 1 szklanka;
  • cukier (200 g) lub miód – 3 łyżki.

Możesz udekorować przepis ulubionymi owocami, jagodami lub czekoladą.

Przygotuj ciasto, postępując zgodnie z sekwencją czynności:

  1. Przygotuj składniki. Twarożek ze śmietaną miesza się blenderem do uzyskania gładkości.
  2. Dodaj cukier lub miód do masy twarogowej.
  3. Wlej żelatynę szklanką przegotowanej wody.
  4. W przepisie owoce kroi się w krążki.
  5. Namoczoną żelatynę ogrzewa się na małym ogniu przez 3-5 minut.
  6. Galaretowatą masę wlewamy cienkim strumieniem do twarogu ze śmietaną, dokładnie mieszając.
  7. Owoce układa się na dnie pojemnika do pieczenia i wlewa mieszanką twarogową.
  8. Deser wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  9. Gotowe ciasto zdobią jagody.

Dzięki tym prostym, nieskomplikowanym przepisom zawsze będziesz gotowy na przyjęcie gości!

Author: Ishnntrius

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *